marți, 2 iunie 2015

,,Bucuria culorilor’’

     ,,Liniile(formele, compoziţiile) reprezin concretizarea situaţiei noastre sentimentale, a creierului, a inimii noastre;reprezintă limitele noastre psihologice, patrimoniul nostru ereditar, educaţia noastră, scheletul nosrtu…dorinţele, calităţile şi vicleniile’’.(Yves Klein-1960).

      Şi în acest an, simezele Galeriei de Artă ,,Iosif Tellmann’’ din Lupeni, au fost neîncăpătoare pentru lucrările realizate de elevii de la L.T.,,Mircea Eliade şi Şc. Gimnazială Nr.2 Lupeni, coordonator prof.Angelica Pîrvu.
       Cele 205 de desene, realizate în tehnici diferite, cu o abordare a unor teme care te duc dintr-o lume a naturii, în cea a poveştilor sau de la forme geometrice la portrete se reunesc în ,,Bucuria culorilor’’, sărbătorind astfel Ziua Internaţională a Copilului.


     La vernisajul expoziţiei au participat cadre didactice, elevi, părinţi, membrii ai Asociaţiei Culturale ,,Iosif Tellmann’’.Au luat cuvântul d-na Petronela Baldovin, vicepreşedintă a Asociaţiei Culturale ,,Iosif Tellmann’’ şi d-na coord.prof.Angelica Pîrvu.
        ,,Tot ce cuprindeţi cu privirea voastră limpede, voi copiii redaţi în propriul mod de raportare la realitate. Lucrările voastre exprimă inocenţa, bucuria de a trăi şi optimismul, neumbrit de griul cotidian. Avem bucuria de a fi alături în încercarea voastră de a reda doar frumosul şi ne-am dori să ne putem molipsi de entuziasmul şi optimismul vostru.’’ au fost cuvintele adresate elevilor de către d-na Angelica Pîrvu.




Niciun comentariu: